Onze creatievelingen

Starlight

Musical Productions

Vereniging zonder Winstoogmerk

Nr. 0811.587.617

ZETEL

Klakkaertstraat 28

8433 Middelkerke

 

Starlight Musical Productions vzw

Onze creatievelingen

Frieda Vanslembrouck & Johan Bouttery

Rik Lamote, regisseur

 

Rik is een 50-jarige Oostendenaar die al 25 jaar regisseert binnen de contouren van West-Vlaanderen. Hij is een fan van de werken van Molière en Shakespeare alsook de bewerkingen van Dirk Tanghe en Tom Lanoye. Grote projecten als De Duynewake in Bredene en Pretpark Kustcenter van Flor Vandekerckhove in Oostende waren projecten die gesmaakt werden. Tijdens het VERS-festival in mei 2016 bracht hij samen met Toneelkring Nut en Vermaak Het Celibaat van Gerard Walschap in een bewerking van Tom Lanoye op de planken. Dit resulteerde tijdens ‘de Octaafprijzen’ te Oostende en het OpenDoek-festival ‘De gouden meeuw’ voor erkenning. Telkens is het bij Rik om de symboliek te doen. Graven onder de oppervlakte raakt en beroert mensen. Dit soort toneel, maakt het toneel waard.

“Een musical regisseren is een nieuwe uitdaging van formaat. Van den vos Reynaerde behoort tot ons cultureel erfgoed. Met de nodige zorg en gezamenlijk enthousiasme zullen we dit pareltje op de planken brengen.”

Koen Appels, assistent-regisseur

 

Koen heeft de smaak te pakken nadat hij de rol van Kapitein Haak op zich nam in Peter Pan en hij wil zich daarom ook inzetten als lid van het vernieuwde bestuur. Professioneel is hij werkzaam bij Scania-vrachtwagens, waardoor hij nu en dan eens stoom moet aflaten na een drukke werkweek. Sedert een 20-tal jaar doet hij dat door toneel te spelen. Tot op vandaag is Koen vast verbonden aan Toneelkring Kaproenken uit Oudenburg waar hij al vele producties en menig hoofdrol op zijn palmares mag schrijven. In het jaar 2000 speelde hij de rol van Fagin in de musical Oliver die in openlucht werd opgevoerd. Naast de vaste producties in Oudenburg speelde Koen al diverse gastrollen in Oostende, Zandvoorde, Lichtervelde,… Hij belandde in Peter Pan doordat hij zich samen met zijn dochter Lore had ingeschreven voor de audities. Hij speelde achtereenvolgend in alle producties van Starlight Musical Productions vzw maar vond nu dat het tijd werd om zich aan iets anders te wagen. Hij besloot assistent te worden van regisseur Rik.

Thomas Vanhauwaert, componist

 

Thomas is vooral actief in de theater- en musicalwereld, waar hij werkzaam is als pianist, orkestleider, componist en orkestrator.

Hij werkte onder andere mee aan ‘40-45’ (Studio 100), ‘ZOO of Life’ (Zoo Antwerpen), ‘Pauline en Paulette’, ‘Lelies’, ‘De Rozenoorlog’, ‘Goodbye, Norma Jeane’ (Judas Theaterproducties), ‘Dans der Vampieren’, ‘Spamalot’, ‘De Producers’, ‘Ben X’ (Musical van Vlaanderen), ‘Shrek de musical’ (Albert Verlinde Entertainment), ‘Nonsens’ (Event-Team), ‘The Story of my Life’, ‘Volmaakt’ (So What? Productions), ‘Daens’, ‘Footloose’ (Musicalia), ‘Peter Pan: A Musical Adventure’, ‘Little Shop of Horrors’, ‘Beauty and the Beast’, ‘Legally Blonde’ (KotéKoer), ‘Oliver!’, ‘3 Musketiers’, ‘Jekyll & Hyde’ (De Toverlantaarn), ‘Peter Pan’, ‘De Blauwe Vogel’, ‘De avonturen van Tom Sawyer’, ‘Oliver’ (Starlight Musical Productions).

 

Thomas componeerde de muziek voor ‘Peter Pan’, ‘De Blauwe Vogel’ en ‘De avonturen van Tom Sawyer’ (Starlight Musical Productions). Verder leverde hij arrangementen voor ‘ZOO of Life’ (Zoo Antwerpen), ‘Magdalena’ (The Singing Factory), ‘Carlotta’, ‘Time Out’, ‘De Jossen’ (Musicalia), ‘Blauwbaard’ (Teweka), ‘Muerto!’ (Uitgezonderd. Theater!/Judas TheaterProducties) en Edith & Simone’ (De Gulden Toren).

 

Thomas is stichtend lid van het fusioncollectief ‘Skordatura Punkjazz Ensemble’, dat reeds twee albums uitbracht. Hij is één derde van de avontuurlijke poëzieband ‘ten adem’ en trekt geregeld langs Vlaamse podia met het nostalgisch retroproject ‘De Tijd van Toen’. Verder is Thomas een veelgevraagd sessiemuzikant. Zo stond hij al op het podium met Ann Van den Broeck, Hans Peter Janssens, Marijn De Valck, Sam Verhoeven, Jo Lemaire, Marc Meersman, Daisy Thys, Nathalie Weiss, Ann De Winne, Sandra Kim, Andrei Lugovski, Leah Thys, Jan De Wilde, Kris De Bruyne…

 

Laure Campion, zangcoach

 

Laure begon op negenjarige leeftijd met pianostudies aan de muziekacademie van Sint-Agatha-Berchem bij Chris Ceuppens en vervolgens bij Peter Vanhove. In 2006 werd ze laureate van de pianowedstrijd Cantabile en laureaatfinaliste van het concours André-Charlier te Charleroi in datzelfde jaar. Ze vervolgde haar studies aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in de klas van Jan Michiels, waar ze in 2012 haar masterdiploma behaalde. Ze volgde al verschillende masterclasses bij o.a. Katia Veekmans, Adrian Brendel en Ciro Longo Bardi. De voorbije jaren maakte Laure deel uit van het orkest van de musicals “Dans der Vampieren”, “Oliver”, “Spamalot”, “De Blauwe vogel”, “Annie”, “Time-out”, “Beauty and the beast”, “Tom Sawyer”, “The Wizard of Oz”, “Evita”, “Oliver” (De Toverlantaarn), “Domino”, “Jekyll & Hyde”, “Goodbye Norma Jeane”, “The Zoo of Life”…

Op twaalfjarige leeftijd begon Laure te zingen in het koor Scaldis Cantat en volgde ze een musicalopleiding bij Studio 100. Later volgde ze zanglessen aan de muziekacademie van Sint-Agatha-Berchem bij Ian Degen. In 2009 zette ze haar studies verder aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in de klas van Lena Lootens, waar ze in 2014 haar masterdiploma behaalde. Ze volgde verscheidene masterclasses bij Ubaldo Fabri, Gabrielle Philiponet, Benoît de Leersnyder en Daniel Ottevaere. Ze stond op de planken in tal van musicals zoals “Pinokkio”, “Kuifje en de Zonnetempel”, “Suske en Wiske: de spokenjagers”, “Raisonnez”, “Het Geslacht Borgia”… Samen met de pianiste Goedele Taveirne en klarinettiste Sabine Schmitz vormt ze het Trio Innocence en verzorgde zo tal van concerten in België en Nederland. In 2016 kroop ze in de rol van Marzellina in de sprookjesopera Fidelio van Walpurgis en ging ze verder op tournée met “Het Geslacht Borgia” van NUNC.

Lieve Verbeek, scriptbewerking

 

Lieve is met de bewerking van Reinaert niet aan haar proefstuk toe. Eerder zorgde ze voor Starlight Musical Productions vzw al voor de bewerkingen van De Blauwe Vogel en De avonturen van Tom Sawyer. Lieve heeft altijd al een sterke interesse gehad voor taal en werd de musicalwereld ingesleurd toen haar zoon en man deelnamen aan de audities van Peter Pan en geselecteerd werden. Ondertussen is ook haar dochter gebeten door de microbe en is zij sinds De Blauwe Vogel een deel van de cast. Het is dus een heus familiegebeuren geworden en dat past wonderwel binnen de filosofie van Starlight Musical Productions vzw. In het dagelijks leven is Lieve, naast moeder van twee opgroeiende kinderen, tewerkgesteld als maatschappelijk werker. Daarnaast zie je haar vaak terug bij culturele centra over gans het land waar ze producties prospecteert. Vroeger was Lieve vaak op de Oostendse toneelplanken te zien in producties van De Bacchanten en het Pantheater.

Femke Piette, danscoach

 

Femke heeft 21 jaar danservaring in de stijlen ballet, jazz, disco, showdance, modern en streetdance. Ze verzamelde 10 jaar ervaring als docente en verzorgde dansopdrachten voor onder andere Miss Coast, Vtm, KV Oostende, De Ieperse Revue en Tomorrowland. In 2016 behaalde ze haar diploma Postgraduaat Instructor Dans en doceert sindsdien fulltime dans en gymnastiek in verschillende dansscholen en turnverenigingen.

Verder is Femke ook animator en docente op verschillende danskampen tijdens de schoolvakanties.

In september 2018 opent ze, samen met haar vriend, haar eigen dansschool: 'Dansschool 5678'.

Anse Warmoes, danscoach

 

Anse studeert Biochemistry-Biotechnology aan de Universiteit van Gent, maar muziek, dans en musical zijn nooit veraf. Naast haar studies is ze sinds enkele jaren choreograaf en docent tapdans, modern en ballet waarbij ze verschillende prijzen behaalde, o.a. 3de plaats modern op de 'Barcelona Dance Awards', gastdocent Macau (China).

Dansen begon ze op driejarige leeftijd en tot op vandaag is ze danseres bij Cie Ph/f/ase (vzw Gestellae Ballet) met optredens in binnen- en buitenland. Sinds 2011 is ze lid van de Starlight-familie waarbij ze de rollen vertolkte van Tinkerbell (Peter Pan, 2011), Mytyl (De Blauwe Vogel, 2013) en in het ensemble (De Avonturen van Tom Sawyer, 2015).

Sarah Baert, taalcoach

 

Sarah studeerde af als Master of Arts in de taal- en letterkunde. Sinds september 2013 is ze actief als leerkracht Nederlands-Engels in het Sint-Godelievecollege te Gistel. Daarnaast speelde ze in 2008 de rol van Liesl Von Trapp, de oudste dochter in de musicalopvoering van The Sound of Music (Westend Musicalls).

Tijdens De Avonturen van Tom Sawyer en Oliver stond ze de cast bij en trad ze op als taalcoach om een aantal typisch West-Vlaamse klanken te bannen tijdens de voorstellingen, een taak die ze ook voor Reinaert opneemt.

Michael Schollaert, decorontwerper en -bouwer

 

Michael woont in Oostende, is architect en werkt voor het Vlaams Woningfonds. Hij heeft voor het eerst meegewerkt aan de musical De Blauwe Vogel in 2013 waar hij meehielp met het ontwerp en de bouw van de decors. Deze decors werden bedacht met een nominatie tijdens het Gouden Meeuw Festival 2012 -2013. Ook voor de balletschool Marie-Ellen uit Oostende heeft hij al aan meerdere decors gewerkt.

Voor De Avonturen van Tom Sawyer en Oliver ontfermde hij zich eveneens over het decorteam maar vanaf nu als bestuurslid, een taak die hij nog steeds op zich neemt. Het zit dus snor voor Reinaert.