Ons team

Starlight

Musical Productions

Vereniging zonder Winstoogmerk

Nr. 0811.587.617

RPR Gent - Afdeling Oostende

BE72 8601 0731 4516

 

ZETEL

Lambertus Coolsstraat 18

8433   Middelkerke

Ons team

Jürgen Ollevier, voorzitter, jurgen@starlight-musical.be


Jurgen fungeert in het dagelijks leven als diensthoofd verpleging in het hersteloord ‘Ter Duinen’ te Nieuwpoort en is vader van een kroostrijk gezin. In heel vroegere tijden was hij zanger in een aantal Roeselaarse rock- en bluesgroepen (Wolfram en The Medecine Blues Band). Hij houdt van muziek in het algemeen en zijn collectie LP’s (heel wat) van vroeger koestert hij als een schat. Het is niet onmogelijk dat als vader alleen thuis is, de stereo goed open staat met oude rockers als Van Morrison, Dylan, Stones, Doors, enz… als gezelschap.

Tot voor enkele jaren was de microbe om muziek te beoefenen verdoofd, maar een auditie en de rol van kapitein Von Trapp in de musical The Sound of Music van de vzw ‘Westend Musicalls’ zette hem in vuur en vlam. Sindsdien is hij nauw betrokken bij Starlight Musical Productions vzw. Het succes van de vorige producties en vooral de onderscheidingen voor De Blauwe Vogel en De Avonturen van Tom Sawyer hebben hem diep geraakt en betekenen een stimulans naar de toekomst toe. Hij vindt de familiale sfeer heel belangrijk en hoopt dat vele talenten zich kunnen ontwikkelen door alle projecten die de vzw (nog) zal organiseren.

Rudy Baert, ondervoorzitter & webmaster, rudy@starlight-musical.be


Rudy startte als bestuurslid daar waar hulp of een paar handen nodig waren. In het dagelijkse leven is hij militair maar bij de vereniging ontfermt hij zich ondertussen over de communicatie zowel op het internet (website, Facebook, Twitter, YouTube) als naar de pers toe. Recent werd hij ook ondervoorzitter.

Hij kwam eerder toevallig met musical in aanraking in 2007. Zijn dochter en oudste zoon hadden toen een rolletje in The Sound of Music van de vzw Westend Musicalls, de vereniging die de musicalhype in Middelkerke in gang zette. Hij werd toen opgevist om het rolletje van admiraal Von Schreiber op zich te nemen. Hij had meteen de smaak te pakken en in 2009 nam hij deel aan de audities voor Peter Pan van de Starlight Musicalproducties vzw.

Na die productie trad hij toe tot het bestuur maar bleef aan de audities deelnemen. Op de planken staan, is een heuse uitlaatklep geworden.

Koen Appels, bestuurslid, koen@starlight-musical.be


Koen heeft de smaak te pakken nadat hij de rol van Kapitein Haak op zich nam in Peter Pan en hij wil zich daarom ook inzetten als lid van het vernieuwde bestuur. Professioneel is hij werkzaam bij Scania-vrachtwagens, waardoor hij nu en dan eens stoom moet aflaten na een drukke werkweek. Sedert een 20-tal jaar doet hij dat door toneel te spelen. Tot op vandaag is Koen vast verbonden aan Toneelkring Kaproenken uit Oudenburg waar hij al vele producties en menig hoofdrol op zijn palmares mag schrijven. In het jaar 2000 speelde hij de rol van Fagin in de musical Oliver Twist die in openlucht werd opgevoerd. Naast de vaste producties in Oudenburg speelde Koen al diverse gastrollen in Oostende, Zandvoorde, Lichtervelde,… Hij belandde in Peter Pan doordat hij zich samen met zijn dochter Lore had ingeschreven voor de audities. Hij was dan ook aangenaam verrast dat hij de rol van Kapitein Haak aangeboden kreeg. Een ongelofelijke ervaring die ertoe leidde dat Koen met alle plezier deel wilde uitmaken van het bestuur van Starlight Musical Productions vzw.

Michael Schollaert, bestuurslid, michael@starlight-musical.be


Michael woont in Oostende, is architect en werkt voor het Vlaams Woningfonds. Hij heeft voor het eerst meegewerkt aan de musical De Blauwe Vogel in 2013 waar hij meehielp met het ontwerp en de bouw van de decors. Deze decors werden bedacht met een nominatie tijdens het Gouden Meeuw Festival 2012 -2013. Ook voor de balletschool Marie-Ellen uit Oostende heeft hij al aan meerdere decors gewerkt.

Ook voor De Avonturen van Tom Sawyer ontfermde hij zich over het decorteam maar dit keer als bestuurslid, een taak die hij nog steeds op zich neemt.

Sarah Baert, secretaris, sarah@starlight-musical.be


Sarah studeerde af als Master of Arts in de taal- en letterkunde. Sinds september 2013 is ze actief als leerkracht Nederlands-Engels in het Sint-Godelievecollege te Gistel. Daarnaast speelde ze in 2008 de rol van Liesl Von Trapp, de oudste dochter in de musicalopvoering van The Sound of Music (vzw Westend Musicalls).

Tijdens De Avonturen van Tom Sawyer, Oliver en Reinaert stond ze de cast bij en trad ze op als taalcoach om een aantal typisch West-Vlaamse klanken te bannen tijdens de voorstellingen, een taak die ze ook voor Joelia opneemt.

Sinds de zomer van 2015 is Sarah tot het bestuur toegetreden en sinds september 2017 is ze tevens secretaris van de vereniging.

.

Nathalie Cappelaere, penningmeester, nathalie@starlight-musical.be


Nathalie heeft al altijd een liefde gehad voor het zingen en voor musicals. Ze zong o.a. mee als sopraan in het Beauvarletkoor.   Nathalie volgde ook zang bij Karolien De Meyer. De dagdagelijkse drukte van haar werk en de zorg voor het gezin leidden ertoe dat ze haar passie even aan de kant schoof.

Toen haar zoon Sebastiaan, ruim tien jaar later (in 2011) besloot om mee te doen aan de audities voor De Blauwe Vogel was er voor Nathalie heel weinig overredingskracht nodig om haar passie opnieuw een kans te geven. Beiden slaagden in hun auditie en kregen een rol in het stuk. Het samenwerken met de ganse groep naar een schitterende voorstelling was een prachtige ervaring, en ze had het geluk om dit met De Avonturen van Tom Sawyer nog eens te mogen overdoen.

Als bestuurslid van Starlight Musical Productions vzw hoopt Nathalie, samen met het ganse bestuur, vele jonge mensen de passie voor het zingen, toneelspelen, dansen, acteren ... kortom de passie voor het “op de planken staan” te laten ontdekken. Maar tegelijk hoopt ze dat er, net als bij haar, ook bij een aantal volwassenen die passie nieuw leven wordt ingeblazen.