ONS VERHAAL

Starlight Musical Productions vzw bestaat ondertussen meer dan 10 jaar en dat werd op 2 november 2019 gevierd met een heuse spektakelavond. Alle mensen, die ooit deel uitmaakten van de cast of van de medewerkers van één of meer van onze musicals tussen 2009 en 2019, waren uitgenodigd.

We genoten met z’n allen van een officiële receptie, een uitgebreid buffet en van een 5-tal lekkere verjaardagstaarten. Bovendien was er voldoende drank om één en ander door te spoelen. Maar … er was vooral muziek. Terwijl ons verhaal werd verteld, zongen een groep jonge ‘oudgedienden’ liedjes uit onze eerste 5 musicals, m.a.w. ons ‘levensverhaal’ in woord en beeld. Geniet ervan!

Deel 1: 2008-2011

Het verhaal van Starlight Musicalproducties vzw vindt zijn oorsprong in 2008. De vereniging wordt opgericht in de nasleep van de musical The Sound of Music van vzw Westend Musicalls. De eerste musical wordt een eigen versie van Peter Pan..

Deel 2: 2011-2013

Na het succes van Peter Pan werd de vzw wat bijgespijkerd. De vereniging maakte een doorstart als Starlight Musical Productions vzw. De Blauwe Vogel naar het sprookje van Maurice Maeterlinck werd de volgende productie van het nog jonge gezelschap.

Deel 3: 2013-2015

Na de musical De Blauwe Vogel kiest Starlight Musical Productions vzw voor een Amerikaans verhaal. De Avonturen van Tom Sawyer wordt de derde productie. De vervanging van een zieke hoofdrolspeler halverwege de voorstellingen was een huzarenstukje..

Deel 4: 2015-2017

De vereniging gaat keer op keer verder op z’n elan. In 2015 starten de voorbereidingen voor een vierde musical. Er wordt gekozen voor een bewerking van een werk van Charles Dickens: Oliver.

Deel 5: 2017-2019

In 2017 kiest Starlight Musical Productions vzw voor een eigen bewerking van het Middelnederlandse dierenepos Van den Vos Reynaerde van Willem die Madocke maecte. Reinaert wordt de vijfde musical van de vereniging in een tijdspanne van 10 jaar.