OVER ONS

Onze filosofie

Beste musicalvrienden,

Starlight Musical Productions vzw staat voor musical, acteren, zang, dans, muziek, decor, kledij …

Onze vereniging is er voor iedereen, jong en oud, groot talent … maar heel zeker willen wij klein talent een grote kans geven. Op het podium, voor en naast en achter de schermen.

Wij hebben als doel: een platform bieden voor musicalcreaties, met een sociaal-culturele basis voor groot-Middelkerke. Neus maar wat rond op onze site en wie weet … Je bent welkom!

Jurgen

Voorzitter

Onze vereniging

Starlight Musical Productions vzw is een vereniging van vele vrijwilligers & amateurs uit de streek van Middelkerke die musicals brengt met een eigen script, decor, muziek & liedjes. De vereniging start nadat een inwoner in 2008 samen met buren, familieleden en vrienden The Sound of Music op de planken zet in De Branding in Middelkerke. Enkele inwoners uit de streek breien een vervolg aan dit unieke avontuur. De microbe voor toneel en theater had hen gebeten.

Ze richtten de vzw Starlight Musicalproducties op. Na de eerste productie, Peter Pan, naar een boek van JM Barrie, werd de vereniging gestroomlijnd en werd een doorstart gemaakt als Starlight Musical Productions vzw. De musicalvereniging is lid van Opendoek, de organisatie voor amateurtheater in Vlaanderen. De principes van de eerste musical in Middelkerke indachtig kiest het bestuur steeds weer voor een unieke aanpak.

De vzw bestaat uit een bestuur dat elke musical met, door en voor de inwoners van Middelkerke en omstreken op de planken brengt. Dus worden audities gehouden waarbij de bevolking hun eerste pasjes in het amateurtheater kan wagen. Enige ervaring met toneel is geen must maar het is wenselijk dat de cast kan zingen en dansen. De vereniging streeft ernaar zoveel mogelijk alles zelf te doen. Starlight Musical Productions vzw koopt slechts uitzonderlijk musicals aan. Meestal wordt een gekozen verhaal door eigen schrijvers herwerkt tot script. De liedjes worden zelf geschreven en het bestuur gaat in de streek op zoek naar een zangcoach, taalcoach & danscoach die tijdens de repetities de cast klaarstomen. Een bevriend componist schrijft alle muziek die tijdens de vertoningen live wordt gespeeld door professionele muzikanten! Teams van vrijwilligers naaien de kledij en bouwen een decor.

Alle omkadering voor, tijdens en na de vertoningen gebeurt met hulp van vrijwilligers, meestal ouders van de jonge castleden. En een lokaal regisseur zorgt voor topproducties als De Blauwe Vogel van M. Maeterlinck,  de Avonturen van Tom Sawyer van M. Twain en Oliver naar Ch. Dickens met meer dan 10 vertoningen. De eerste twee producties  wonnen een Gouden Meeuw  in de wedstrijd van Opendoek. Onze versie van een Middelnederlands dierenepos, Reinaert, viel in 2019 zelfs tweemaal in de prijzen.