Benieuwd naar onze aanwijzingen?

AUDITIES

Eigenlijk gaven we alle info reeds weg bij de aankondiging dat we tips zouden geven. Als je alle beginletters van de zinnen na elkaar zet, krijg je “Shakespeare”. Daarbij werd het bericht geplaatst op de dag en het uur van de zomerwende, wat een duidelijke hint naar het stuk was.


MOGEN WE JULLIE VOORSTELLEN AAN: VIKTOR QUATAERT

We gaven hier meer prijs dan enkel de persoon die het stuk aan het bewerken is. Onze verwijzing naar cafeïne was er echter niet zomaar. Even inzoomen op de tas koffie en ….

A Midsummer Night’s Dream in art Marc Chagall,
Midsummer Night’s Dream, 1939, private collection. Image source: marcchagall.net

FILMAVOND MET HET BESTUUR

Overal speelde Anne Hathaway één van de hoofdrollen. En toevallig is zij een naamgenote van de vrouw waarmee Shakespeare getrouwd was van 1582 tot zijn dood.

Anne Hathaway (Shakespeare) 

(Shottery, 1555 of 1556 — Stratford-upon-Avon6 augustus 1623) was de vrouw van William Shakespeare. Zij huwde met hem in 1582. Hoewel ze ouder was, overleefde zij haar echtgenoot en stierf zeven jaar na hem. Behalve enkele vermeldingen in wettelijke documenten is er weinig over haar te vinden.

Bron: Wikipedia

TIP MET EEN ARTISTIEK KANTJE

Wij vervingen de inhoud van het gestolen schilderij (links) door één van Andy Warhol’s “Skulls” omdat in maart 2016 bevestigd werd dat de schedel van Shakespeare uit zijn graf werd gestolen. Ter info: van de street art links is niet met  100% zekerheid te zeggen dat het een Banksy is, aangezien die er alles aan doet om anoniem te blijven.

Hoe dan ook, een duidelijke verwijzing naar Shakespeare:

“SCHEDEL SHAKESPEARE IS UIT GRAF GESTOLEN.”

De schedel van William Shakespeare is waarschijnlijk uit zijn graf gestolen, zeggen Britse archeologen. Zij ontdekten, vierhonderd jaar na de dood van de Britse schrijver, dat het skelet in het graf van Shakespeare niet compleet is. Lees het volledige artikel: https://nos.nl/artikel/2094791-schedel-shakespeare-is-uit-graf-gestolen


ONZE NIEUWE REGISSEUR: FREDERIC MYLLE

Ook hier gaven we veel meer prijs dan alleen het voorhoofd van onze nieuwe regisseur.

Bron: Wikipedia

VAKANTIEKIEKJES

Onze schrijver maakte wel degelijk een tripje naar de geboortestreek van Shakespeare (Stratford-upon-Avon) en deelde zijn vakantiefoto’s met ons. 


BAR VANAVOND?

Een wreed simpel anagram waarbij slechts 1 letter verzet moest worden…

Bron: Wikipedia